Menu

Linda, MBRT' er radiologie, Berneroberland, 17-01-2013

September 2011

Ik ben net begonnen aan het 3e jaar MBRT-duaal. Ik kan versneld afstuderen en ben dus over 1,5 jaar klaar met mijn opleiding.

Tijdens een pauze vertelt een collega over haar ervaringen in Zwitserland. Zij heeft er 6 jaar met heel veel plezier gewerkt.

Ik heb 5 jaar geleden wel eens een buitenlandervaring overwogen, maar dat is niets geworden.

Maart 2012

Het verhaal van mijn collega is in mijn hoofd blijven hangen. Ik kijk af en toe eens naar vacatures, maar de enige vacatures die ik tegen kom zijn op Curaçao en….. juist Zwitserland!

Tijdens een gesprek met mijn studieloopbaan begeleider heb ik geïnformeerd of er vanuit de opleiding ervaring is met studenten die naar het buitenland gaan. Als ik het verhaal van mijn collega vertel begint mijn studieloopbaan begeleider te lachen en zegt: “Dat is écht iets voor jou!” Hij adviseert mij om contact op te nemen met IRIS medical.

Thuis zoek de site van IRIS meteen op. Ik lees de informatie en de verhalen, maar wil er eerst nog een paar dagen over nadenken voordat ik mij inschrijf.

April 2012

Ik heb mij toch ingeschreven bij IRIS. Meteen krijg ik een mail terug met een bedankje voor mijn inschrijving en het verzoek om op kantoor langs te komen voor een kennismakingsgesprek.

3 weken later is het zover. Het kennismakingsgesprek…. Geen idee wat ik ervan kan verwachten. Ik bel aan en word begroet door Frans. Hij vertelt wat de rol is van IRIS en wat ik kan verwachten. Ook informeert hij naar mijn wensen en verwachtingen. Het is een gezellig en ontspannen gesprek met zeer veel informatie.

Ik laat het bezinken, maar weet wel: Ik ga in Zwitserland werken!

Augustus 2012

Het 3e schooljaar zit erop, nu alleen nog afstuderen. Ik heb in mijn vakantie mijn CV vertaald en naar IRIS gestuurd. Volgens Frans is het verstandig nog tot november te wachten met solliciteren, omdat ik pas eind februari klaar ben met mijn opleiding.

Oktober 2012

Een mail van IRIS. Er is een vacature in een ziekenhuis in het Berneroberland. Het klinkt erg interessant en als ik de website van het ziekenhuis bezoek ben ik helemaal enthousiast.

Een paar dagen later heb ik een telefonische afspraak met het hoofd van de afdeling. Het is een kort, maar prettig gesprek. 7 november sollicitatiegesprek en proefdag in het ziekenhuis.

2 weken later krijg ik weer een mail van IRIS. Dit keer is er een vacature in Zürich, ook interessant. Een paar dagen later nog een mail van IRIS. Dit keer een nog vacature in ander ziekenhuis in het Berneroberland.

Ik kies ervoor om naar alleen het Berneroberland te gaan, naar beide ziekenhuizen daar.

5 November 2012

Spannend… nu gaat het echt gebeuren! Ik ga solliciteren in Zwitserland!

Ik ga met de nachttrein naar Basel.

6 november 2012

Vanuit Basel ga ik met de trein door naar het eerste ziekenhuis. Daar ben ik rond 9 uur. Ik heb mijn koffer op het station in een kluis gedaan en loop het centrum in. Wat een prachtige plaats! De rivier stroomt dwars door de stad en is zo helder en zo blauw… En dan de sluizen over de rivier met prachtige uitzichten! Ook klim ik naar het Schloss. Wat een geweldig uitzicht heb je vanaf daar! Over uitzichten gesproken: het uitzicht over de het meer is ook een aanrader! In het donker loop ik nog een keer langs de mooiste plekjes van de stad.

7 november 2012

Het eerste sollicitatiegesprek. Ik loop het ziekenhuis in en word al opgewacht door het hoofd van de afdeling. Het gesprek verloopt heel prettig. Voor de proefdag word ik gekoppeld aan een Nederlandse die er werkt. Ik loop overal even mee en maak kennis met iedereen. Ook het gesprek tijdens de afsluiting verloopt erg prettig.

                                              

 

Om mijn indrukken op een rijtje te zetten loop ik nog een rondje langs het slot en geniet van het prachtige uitzicht. Dan reis ik door naar de volgende plaats. Het is al donker als ik er aankom, dus ik zie nog weinig van de stad.

Er was geen piketkamer beschikbaar, dus heb ik een overnachting in een hostel geboekt. Wat is dat een leuk hostel! Heel goedkoop, maar heel schoon en incl. ontbijt, internet, gebruik van stadsbus en zwembad.

8 november 2012

Het tweede sollicitatiegesprek. Na de geweldige ervaring in de eerste plaats verwachtte ik dat het hier wel tegen zou vallen. Niets is minder waar…. Het gesprek verloopt hier zo mogelijk nog beter dan het vorige! Ook de meeloopdag verloopt super, ook al werken er geen Nederlanders meer.

                                     

 

Het leukste vind ik dat ik, ’s middags bij de koffie, het verzoek krijg of ik, als ik er kom werken, stroopwafels, boterkoek, vruchtenhagel en muisjes mee wil brengen. Geweldig!

Op de weg terug naar het hostel geniet ik van de prachtige bergen en natuurlijk van Eiger, Mönch en Jungfrau. Daarna weer met de nachttrein terug naar Nederland.

9 november 2012

Weer thuis. Nu een weekend de tijd om een keuze te maken. Wat een leuke afdelingen! Dat wordt een moeilijke keuze…

12 november 2012

Het hele weekend nagedacht… Wat een moeilijke keuze!

Wat voor mij het belangrijkste is, is een prettige werksfeer, uitdaging en woonruimte.

Een prettige werksfeer en uitdaging bieden beide afdelingen, hoewel de tweede plaats middenin het skigebied ligt en daardoor in de winterperiode net even wat meer uitdaging biedt. In het eerste ziekenhuis is aangeboden dat zij helpen met zoeken naar woonruimte, maar in het tweede is er een personeelsflat/woning.

Na veel wikken en wegen en na gesprekken met mijn vader en mijn beste vriendin heb ik voor het tweede ziekenhuis gekozen.

December 2012 / januari 2013

Het contract is binnen. Ik heb het getekend en teruggestuurd. Ook woonruimte is geregeld.

In maart zal ik in een ‘dachmansarde’ wonen en op 1 april kan ik naar een grotere kamer in hetzelfde pand verhuizen.

Nu alleen mijn spullen nog uitzoeken, inpakken en opslaan…

Op 4 maart mijn eerste werkdag, ik heb er erg veel zin in en kan bijna niet wachten. Toch moet ik eerst nog afstuderen.

Over een paar weken zal ik jullie meer vertellen!

Return

 

© 2010-2017 IRIS medical employment - disclaimer |  Privacy Statement & Cookieverklaring  | inloggen